vineri, 13 decembrie 2013

BAC 2014

Ce trebuie sa stii pentru a lua examenul de Bacalaureat cu brio…(valabil pentru cei care sustin probele de BAC la Geografie,Istorie,Limba Romana,Limba Engleza si Competente Digitale.)




Acest blog este creat cu scopul de a-i ajuta pe toti cei care vor sa invete eficient pentru probele de Bacalaureat in anul 2014.Cu alte cuvinte,nu trebuie sa te “pierzi” in nenumarate lectii care ,de cele mai multe ori, raman inutile si nu vei reusi sa inveti prea eficient.

Deci,daca vei vrea sa inveti LOGIC tot ce este si va fi postat pe acest blog,atunci cu siguranta ca nu te vei mai gandi daca vei lua sau nu BACul,ci daca vei lua peste 8 – 8.50 sau nu! Spor la invatat !







CALENDAR BACALAUREAT 2014 -sesiunea iunie-iulie

26 – 30 mai Înscrierea candidaţilor la prima sesiune de examen

30 mai Încheierea cursurilor pentru clasa a XII-a/a XIII-a

10 - 12 iunie Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română – proba A

1 - 13 iunie Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă – proba B

16 – 20 iunie Evaluarea competenţelor digitale – proba D

23 - 27 iunie Evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională – proba C

30 iunie Limba şi literatura română – proba E)a) – probă scrisă

1 iulie Limba şi literatura maternă – proba E)b) – probă scrisă

2 iulie Proba obligatorie a profilului – proba E)c) – probă scrisă

4 iulie Proba la alegere a profilului şi specializării – proba E)d) – probă scrisă

7 iulie Afişarea rezultatelor (până la ora 12:00)

7 iulie Depunerea contestaţiilor (orele 12:00 – 16:00)

8 -10 iulie Rezolvarea contestaţiilor

11 iulie Afişarea rezultatelor finale


CALENDAR BACALAUREAT 2014- sesiunea august-septembrie 2014

14 – 18 iulie Înscrierea candidaţilor la a doua sesiune de examen

18-19 august Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română – proba A

18-19 august Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă – proba B

19 -20 august Evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională – proba C

21 - 22 august Evaluarea competenţelor digitale – proba D

25 august Limba şi literatura română – proba E)a) – proba scrisă

26 august Limba şi literatura maternă – proba E)b) – probă scrisă

27 august Proba obligatorie a profilului – proba E)c) – probă scrisă

29 august Proba la alegere a profilului şi specializării – proba E)d) – probă scrisă

1 septembrie Afişarea rezultatelor (până la ora 12:00) şi depunerea contestaţiilor (orele 12:00 – 16:00)

2-3 septembrie Rezolvarea contestaţiilor

4 septembrie Afişarea rezultatelor finale




Examenul de bacalaureat 2014 se va desfasura in conformitate cu Metodologia care a functionat si anul acesta si in conformitate cu prevederile ordinului publicat astazi in Monitor. Lista disciplinelor de BAC ramane nemodificata, la fel ca si programele de bacalaureat pentru disciplinele Matematica, Fizica, Chimie, Logica, argumentare si comunicare, Economie.

Se modifica, insa, programele de bacalaureat pentru evaluarea competentelor Digitale, pentru Limba si literatura romana si pentru Limba si literatura slovaca materna.

Comisiile judetene de bacalaureat vor asigura dotarea cu camere video functionale a salilor in care se desfasoara examenele bacalaureatului, a salilor in care se descarca si se multiplica subiectele, precum si a salilor in care se preiau, se evalueaza si se depoziteaza lucrarile scrise.
Comisiile judetene de bacalaureat stabilesc componenta comisiilor din centrele de examen cu cel mult 48 de ore inainte de inceperea probelor scrise, prin tragere la sorti in sedinta publica, la care sunt invitati in scris, in mod obligatoriu, reprezentanti ai consiliului judetean al Elevilor, ai asociatiilor de parinti si ai sindicatelor reprezentative din invatamant, ai presei scrise si audiovizuale.
Nu vor fi nominalizate in comisiile de bacalaureat persoane care, in sesiunile anterioare ale examenelor nationale, nu si-au indeplinit corespunzator atributiile, care au savarsit abateri, respectiv au fost sanctionate.

Se interzice candidatilor la examenul de bacalaureat sa aiba in salile de examen asupra lor, in obiectele de imbracaminte sau incaltaminte, in penare si altele asemenea sau in bancile in care sunt asezati in salile de examen, orice fel de lucrari: manuale, carti, dictionare, culegeri, formulare, memoratoare, notite, insemnari, rezumate, ciorne sau lucrari ale altor candidati etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor.

Se interzice candidatilor sa aiba in salile de examen asupra lor, in obiectele de imbracaminte sau incaltaminte, in penare si altele asemenea sau in bancile in care sunt asezati in salile de examen, telefoane mobile, casti audio, precum si orice mijloc electronic de calcul sau de comunicare/care permite conectarea la internet/la retele de socializare, care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru efectuarea calculelor, pentru comunicare intre candidati sau cu exteriorul.

Candidatii care incalca regulile mentionate vor fi eliminati din examen, indiferent daca materialele/obiectele interzise au fost folosite sau nu si indiferent daca au fost introduse de acestia sau de alti candidati, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane.

La fel ca in anii trecuti, ordinul prevede, intr-o nota la finalul calendarului examenelor, ca "la solicitarea comisiilor de bacalaureat judetene/a municipiului Bucuresti sau din proprie initiativa, Comisia Nationala de Bacalaureat poate aproba prelungirea perioadelor de sustinere a probelor de evaluare a competentelor digitale sau lingvistice".



Va invit pe Mixcloud pentru o altfel de muzica...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu